Skip til hoved indholdet
    Hjem Sådan kan vi hjælpe dig Brug for hjælp

Brug for hjælp

Overvejer du at ændre på dine rusmiddelvaner?

Rusmiddelcenter Fredensborg tilbyder gratis, ambulant og social behandling til borgere, som ønsker at ændre deres brug af rusmidler. 

Den ambulante behandling i Rusmiddelcenter Fredensborg består primært af individuelle samtaler. Alle samtaler udføres af fagpersoner med udgangspunkt i dine ønsker om forandring. Vi planlægger dit behandlingsforløb i samarbejde med dig og eventuelle pårørende ud fra de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har vedtaget. 

Har du brug for støtte til at opstarte i medicinsk behandling, så hjælper vi dig til at finde det rigtige tilbud. 

Vi har et tæt samarbejde med offentlige samt godkendte private behandlingssteder. 

Du kan finde ud af mere om, hvad vi kan hjælpe dig med ved at kontakt Rusmiddelcenter Fredensborg her

Er du pårørende og ønsker at hjælpe og støtte dine nære til at ændre deres rusmiddelvaner?

Som pårørende til en nær med en rusmiddelproblematik kan du få samtaler med en fagperson. Du får her mulighed for at tale om din situation og opnår indsigt i og får viden om afhængighed.

Kontakt Rusmiddelcenter Fredensborg for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig. Du finder kontaktinformationer her

 

 

Indledende samtale
Når du henvender dig til Rusmiddelcenter Fredensborg, vil du blive tilbudt en uforpligtende samtale. Samtalen varer ca. 1 time, hvor vi taler om din nuværende situation og din motivation for at ændre tingene. Vi vil fortælle om, hvad det vil sige at starte i behandling, lovgivning på området, krav om samtykke og hvordan vi arbejder tværfagligt for at sikre den bedste behandling. Du er velkommen til at medbringe en pårørende.
 
Udredning
Efterfølgende vil du blive tilbudt en udredningssamtale, hvor vi i dialog med dig og ved hjælp af screenings danner os et billede af, hvordan din livssituation og forbrug af alkohol/stoffer ser ud. Udredningen varer ca. 2,5 time, hvor vi afklarer dit behandlingsbehov og herefter kan tilbyde dig den rette behandling. 
 
Opfølgning på udredning 
Efter udredningen gennemgå vi sammen med dig den behandlingsplan, der er blevet udarbejdet med udgangspunkt i udredningssamtalen. Du vil få mulighed for at kommentere på behandlingsplanen og få rettet den til, hvis der er behov for det. Samtalen varer ca. 1 time. På baggrund af udredningen bliver du tilbudt et behandlingsforløb.
 
Behandlingsforløb
Du starter i det planlagte behandlingsforløb. Du kan altid henvende dig, hvis de vil tale med os om dit behandlingforløb.
 
Statussamtale
Vi vil gerne sikre, at du hele tiden får den behandling, der er den rette for dig. Hver 3. måned laver vi status på din situation og tilpasser behandlingen, når der er brug for det.   
Der er stor forskel på, hvor lang tid et behandlingsforløb varer. Vi vil løbende, sammen med dig, forholde os til netop dit forløb. 
 
Hvor længe varer et behandlingsforløb?
Det aftales altid individuelt, hvor længe dit forløb hos os skal være.

Hvis du bor i Fredensborg Kommune er råd, vejledning, udredning samt behandling gratis.

Du behøver ikke en henvisning fra din læge for at komme til råd, vejledning, udredning eller være i behandling. 

Du ringer eller mailer til os, så finder vi en tid, der passer dig.

Du har mulighed for at være anonym, hvis du ønsker det og Rusmiddelcenter Fredensborg har tavshedspligt om dit forløb med ganske få undtagelser. 

Du er velkommen til at ringe til os for at høre mere om dette.

Rusmiddelcenter Fredensborg

Rusmiddelcenter Fredensborg
Byvejen 14
2990 Nivå 

rusmiddelcenter@fredensborg.dk